Ivan Dolac

Ivan Dolac je naselje na Hrvaškem, natančneje na otoku Hvaru. Leži na južni strani otoka in gleda proti sosednjemu otoku Šćedro. Ivan Dolac je manjše naselje in šteje cca 25 prebivalcev. Uravno spada pod občino Jelsa, ki je tudi najbližje mesto oddaljeno cca 10km. Do Ivan Dolca, je prav tako kot do Zavale, potrebno prečkati 1,5km dolg tunel, ki povezuje južni del otoka z ostalim delom. Če na otok prispete s trajektom do Starega Grada, imate pred seboj še slabe pol ure vožnje, oziroma 20km. Od mesta Hvara pa vas loči dobrih 35km.

Če iščete miren kraj za dopust, ga boste tu definitivno našli. Sprostili se boste lahko na eni od znamenitih prodnatih plaž, kot sta Šuplja Stina in Lučišće. Zanimive so tudi Jagodna, Paklina in Petarčica.

ivan dolac hvar
Ivan Dolac Hvar

Nastanitev lahko najdete v enem od apartmajem in privat nastanitev, ki so na voljo v naselju. V naselju Ivan Dolac se nahajajo tudi trgovina in restavracije. Na bližnjem pobočju lahko opazite številne vinograde. Za zgodovinsko in arhitekturno naravnane dopustnike, pa priporočamo obisk Jelse, Starega Grada ali Hvara. Že najbližja Jelsa pa ponudi kar nekaj zanimivosti, od cerkev, parka pa do znanih kipov, spomenikov in nagrobnikov.

ivan dolac plaža
ivan dolac plaža